Bloementapijt Anne-Mie Van Kerckhovenreview by .
published on 26 May 2015 in kunsthart.org
Anne-Mie Van Kerckhoven 'Flower Power', affiche. © Anne-Mie Van Kerckhoven
Anne-Mie Van Kerckhoven 'Flower Power', affiche. © Anne-Mie Van Kerckhoven

Anne-Mie Van Kerckhoven heeft voor de Grote Markt in Antwerpen een bloementapijt ‘Flower Power’ ontworpen in het kader van de 450ste verjaardag van het Antwerpse stadhuis. Dat krijgt zelf ook een versie van het kunstwerk op de gevel, gecreëerd met vlaggen en eveneens ontworpen door Van Kerkhoven. Het ontwerp bestaat uit grote vlakken in felle kleuren met de cirkel als centrale motief. Van Kerkhoven liet zich inspireren door motieven die 450 jaar geleden gebruikt werden als vloerbekleding.

Het tapijt wordt gemaakt met diverse aparte potjes met planten en kruiden en is te bezichtigen tussen 4 en 13 juni op de Grote Markt. Na afloop kunnen de bezoekers een stukje kunst – een plantje – mee naar huis nemen. Bovendien ontwierp Van Kerckhoven 450 exclusieve – door haar gesigneerde – plantentrays in plexiglas. Dit collectors item gaat gepaard met een uniek genummerde publicatie over de bloemensculptuur en is vanaf 13 juni te koop in de stadswinkel en de shops van Middelheimmuseum en Museum Plantin-Moretus.

“De naam ‘Flower Power’ wil een gevoel van optimisme meegeven aan de mensen; het gevoel van een bruisend cultureel leven op en rond de Grote Markt. Samen groen beleven in het hartje van de stad staat voorop”, aldus schepen Philip Heylen.
Related solo exhibitions: Flower Power
1299 views