Flower Power

in Grote Markt, Antwerpen, Belgium, from 04 Jun 2015 to 13 Jun 2015
De Stad Antwerpen zet samen met kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven van 4 tot 13 Juni 2015 de Grote Markt letterlijk in de bloemen. Van Kerckhoven ontwierp het bloementapijt 'Flower Power' in het kader van 450 Jaar Stadhuis. Het jarige stadhuis zelf krijgt aan de gevel ook unieke vlaggen, een tweede versie van het kunstwerk. Op 13 Juni 2015 krijgen bezoekers de mogelijkheid om een stukje van het kunstwerk mee naar huis te nemen.

Van 4 tot 13 Juni 2015 ligt er op de Grote Markt een uniek bloementapijt. 'Flower Power' door Anne-Mie Van Kerckhoven aka AMVK is een A-typisch tapijt. Het bestaat uit aparte potjes met planten en kruiden. De levensduur van dit vernieuwend tapijt is langer dan bij een traditionele legging met bloemknoppen van begonia's. Daardoor kunnen bezoekers na afloop plantjes meenemen.

Het ontwerp bestaat uit grote vlakken in felle kleuren, waarbij ook rood en wit, de kleuren van Antwerpen, niet ontbreken. De cirkel is het centrale motief. Die staat voor de eenheid van de stad en de mensen, maar ook voor de cirkel van leven en dood. AMVK liet zich ook inspireren door de motieven die 450 jaar geleden werden gebruikt voor vloerbekleding die vandaag terug te vinden is in bijvoorbeeld het Museum Plantin-Moretus.
"De naam 'Flower Power' wil een gevoel van optimisme meegeven aan de mensen; het gevoel van een bruisend cultureel leven op en rond de Grote Markt. Samen groen beleven in het hartje van de stad staat voorop", aldus schepen Philip Heylen.

Het bloementapijt is niet enkel te bekijken, want bezoekers kunnen een stukje meenemen op 13 Juni 2015. Tijdens dit oogstfeest ontvangt elke aanwezige één kartonnen plantentray met plaats voor zes potjes. Voor de gekleurde boomschors zijn er plastic zakjes voorzien.

Om het jarige stadhuis zelf ook uit te dossen, komen er vlaggen aan de voorgevel van het stadhuis in de kleuren van het bloementapijt. De officiële vlaggen aan de voorgevel maken daarom vanaf 2 Juni 2015 plaats voor 67 verschillende vlaggen ontworpen door Anne-Mie Van Kerckhoven.0 works and 3 articles (until now)

7355 views