In 2012 is Turnhout culturele hoofdstad van Vlaanderen en viert de Warande haar veertigste verjaardag. In dit kader organiseert de dienst Tentoonstellingen van de Warande, samen met Erfgoedcel Noorderkempen, van 17 maart tot 20 mei een groot stadsproject: 'Tweespoor', een parcours met twee sporen doorheen Turnhout.

Een erfgoedspoor loopt langs verschillende wijkhuizen in het centrum van de stad; een spoor van hedendaagse kunst loopt langs gekende en onverwachte locaties. Beide sporen kruisen elkaar geregeld, soms letterlijk, soms figuurlijk.

Wij willen in deze tentoonstelling bekijken wat kunst in een kleinere provinciestad zoals Turnhout kan zijn. Hiervoor brengen wij kunstenaars die in het verleden van de Warande opmerkelijke zaken gedaan hebben samen met aankomende talenten uit onze regio en met enkele buitenlandse kunstenaars die reflecteren over wat kunst in de periferie kan zijn.
Deelnemende kunstenaars zijn Philip Aguirre y Otegui, Guillaume Bijl, Line Boogaerts, Cristian Bors en Marius Ritiu, Vaast Colson, Lara Dhondt, Kris Gevers, Gerard Groenewoud en Tilly Buij, Marc Schepers, Marie Snauwaert, Anne-Mie Van Kerckhoven, Luk Van Soom, Liliane Vertessen, Marta Volkova en Slava Shevelenko, Laura Wilson en Tom Woestenborghs.Tweespoor


from 17 Mar 2012 to 20 May 2012
in De Warande, Turnhout, Belgium.works and articles


5681 views